Bergsma tekent voor drie seizoenen bij SC Cambuur

door NielsOpdam 5

Bron SC Cambuur

Bergsma tekent voor drie seizoenen bij SC Cambuur

door NielsOpdam 5

Bron SC Cambuur

Laatst geüpdatet

Leon Bergsma heeft een driejarig contract getekend bij SC Cambuur, zo meldt de club uit Leeuwarden donderdagmiddag via de officiële kanalen. De oud-Ajacied komt over van het Zwitserse FC Aarau en ligt nu tot de zomer van 2025 vast in Friesland.

Technisch manager Foeke Booy is blij met de komst van Bergsma. 'Centrale verdedigers die comfortabel zijn aan de bal en daarnaast van nature een leidersrol aannemen in het veld zijn schaars en Leon is zeker zo’n type. Ook als mens denken wij dat hij goed bij ons en de club in het algemeen past en we zijn dan ook blij dat hij heeft gekozen voor de stap naar Leeuwarden.'

Bergsma doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd in 2018 kampioen van de Eerste Divisie met Jong Ajax. Hij speelde 61 wedstrijden voor de Amsterdamse beloftenploeg, waarin hij één keer wist te scoren en zes assists gaf.

Bergsma speelde bijna tachtig wedstrijden voor FC Aarau

In de zomer van 2018 stapte de verdediger over naar AZ. Uiteindelijk vertrok hij in 2020 transfervrij uit Alkmaar en tekende hij bij FC Aarau, dat uitkomt op het tweede niveau in Zwitserland. De 25-jarige centrale verdediger speelde bijna tachtig wedstrijden voor FC Aarau en was ook aanvoerder van het team.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Ajax de Johan Cruijff Schaal wint van PSV!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties