'BeNeLiga lijkt van de baan door oprichting van de NL League'

door Jesse ter Haar 27

Bron Voetbal International

'BeNeLiga lijkt van de baan door oprichting van de NL League'

door Jesse ter Haar 27

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De BeNeLiga lijkt voorlopig van de baan, zo schrijft Voetbal International. Het Nederlands betaald voetbal besloot de NL League op te richten en daarmee lijkt een samenwerking met België niet logisch meer.

De gesprekken over een eventuele BeNeLiga lopen al lang, maar de doorgang daarvan hangt dus aan een zijden draadje. Een meerderheid van de Nederlandse clubs nam immers de NL League aan en daarbij wil men tot 2025 geen ingrijpende mutaties meer toebrengen aan de competities.

Door middel van de NL League moet hetzelfde doel bereikt worden als waar de BeNeLiga voor zou dienen. Er moet een eigen topcompetitie komen waarbij de tv-gelden stijgen. Toch is een samenwerking met België nog niet geheel van de baan, want de mogelijkheden daartoe blijven onderzocht worden.

'Daarbij zouden de Nederlandse en Belgische topclubs in het tweede deel van het seizoen parallel aan de reguliere competities een blockbusters-toernooi kunnen optuigen. Hierbij wordt gedacht aan wedstrijden tussen de top drie of top vier van beide landen', zo valt te lezen. Een zekerheid is de samenwerking niet, maar van tevoren wordt niets uitgesloten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties