Bazoer verrast en vervolgt loopbaan bij AZ

door Gino Haverkamp 126

Bron AZ

Bazoer verrast en vervolgt loopbaan bij AZ

door Gino Haverkamp 126

Bron AZ

Laatst geüpdatet

Riechedly Bazoer is speler van AZ, zo maakt de club uit Alkmaar bekend via de officiële kanalen. De oud-Ajacied komt over van Vitesse. Die club liet hij afgelopen zomer transfervrij achter zich.

De transfer komt als een verrassing, daar AZ niet als eventuele gegadigde voor Bazoer werd genoemd. Wel werd de middenvelder annex verdediger de voorbije weken gelinkt aan onder meer Olympique Marseille en Feyenoord.

Bazoer heeft zin in zijn avontuur bij AZ. 'Ik heb goede gesprekken gehad met Max Huiberts en Pascal Jansen. Daarin werd duidelijk wat ze met mij van plan zijn en daar hield ik een erg positief gevoel aan over. Ik kan niet wachten om te beginnen. AZ is altijd een goede ploeg, speelt verzorgd positiespel en is veel aan de bal. Daar hou ik van. Alles klopt en ik ben blij hier vandaag te tekenen.'

Bazoer speelde 2,5 jaar voor Ajax

De zesvoudig Oranje-international kent een verleden bij Ajax. Hij debuteerde in 2014 in het eerste elftal en werd al snel een vaste waarde. In het seizoen 2016/17 kreeg hij van Peter Bosz, die dat seizoen trainer was in Amsterdam, vaak op de bank gezet, wat leidde tot een conflict. In de winterstop van dat seizoen trok Bazoer vervolgens naar VfL Wolfsburg, waarna hij nog een aantal andere clubs versleet: FC Porto, FC Utrecht en Vitesse. Bij de Arnhemmers speelde hij drie seizoenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties