Basisspeler Álvarez boekt op Gold Cup ruime zege met Mexico

door Jesse ter Haar 16

Edson Álvarez heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ruime overwinning weten te boeken met de Mexicaanse nationale ploeg. De Ajacied komt momenteel uit op de Gold Cup, waar Guatemala met 0-3 opzij werd gezet.

De middenvelder annex verdediger van Ajax was basisspeler tijdens de ontmoeting met het land uit Centraal-Amerika. Hij was één van de drie middenvelders op een driemansmiddenveld en bleek uiteindelijk de enige van de drie die tijdens de gehele negentig minuten binnen de lijnen bleef.

Het was Rogelio Funes Mori - voorheen nog international van Argentinië - die de wedstrijd besliste voor de Mexicanen. Hij scoorde voor en na rust, waarna Orbelin Pineda voor de 0-3 eindstand zorgde. Een direct aandeel bij de goals had Álvarez niet.

Het was alweer de tweede wedstrijd die Mexico afwerkte op de Gold Cup en een zege was meer dan nodig. Eerder speelde het immers gelijk tegen Trinidad en Tobago: 0-0. In de nacht van zondag op maandag wacht de derde groepswedstrijd. Dan is El Salvador de tegenstander.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!