AZ wint met 0-1 van Santa Coloma in derde voorronde Conference League

door Bram Bark 32

AZ heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik met Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League met 0-1 weten te winnen. Een kwartier voor tijd bezorgde Djordje Mihailovic AZ de overwinning. Volgende week donderdag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van Andorra op het programma.

AZ was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar tot grote kansen kwamen de Alkmaarders niet. Het eerste wapenfeit van AZ kwam van de voet van Jesper Karlsson. Hij schoot vlak voor rust een vrije trap net over de goal van Santa Coloma.

Vlak na rust was het de ploeg uit de dwergstaat die een aantal keer gevaarlijk in de buurt kwam van AZ-doelman Mathew Ryan. Voorafgaand aan de wedstrijd werd verwacht dat Santa Coloma een makkelijke prooi zou zijn voor de nummer vier uit de Eredivisie. Het duurde echter tot minuut 74 voordat de ban gebroken werd. Een vrije trap van Yukinara Sugawara werd gunstig van richting veranderd door ploeggenoot Mihailovic, waardoor de bal in het net belandde.

Oud-Ajacieden bij AZ

Bij AZ stonden Richedly Bazoer en Dani de Wit in de basisopstelling. De basisplaats voor Bazoer was opvallend te noemen; vorig jaar kwam hij weinig in actie voor de ploeg uit Alkmaar en recentelijk gaf hij aan te willen vertrekken bij AZ. De middenvelder annex verdediger stond als centrale verdediger opgesteld. De Wit speelde op het middenveld. Hij werd in minuut 68 gewisseld voor doelpuntenmaker Mihailovic.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!