AZ-trainer Jansen geniet van latino-grinta bij Ajax

door BartVeenstra 4

Bron Algemeen Dagblad

AZ-trainer Jansen geniet van latino-grinta bij Ajax

door BartVeenstra 4

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

AZ-trainer Pascal Jansen heeft afgelopen zondag tijdens het competitieduel met Ajax (2-0) genoten van Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez. De oefenmeester zou graag het 'gif' wat die spelers brengen, toevoegen aan zijn eigen elftal.

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf al meermaals aan dat Martínez, Tagliafico en Álvarez grinta toevoegen aan zijn elftal. Jansen is eveneens onder de indruk. 'Dan ben je wel de trainer van de tegenstander, maar daar kan je nog steeds van genieten hoor', zegt hij eerlijk tegenover het Algemeen Dagblad.

Tijdens het duel met AZ Alkmaar voorkwam Álvarez een bijna zeker lijkende openingsgoal van AZ-verdediger Bruno Martins Indi. 'Als je ziet hoe hij zijn hele lichaam inzet om die bal te onderscheppen, dan is het bewonderenswaardig hoe hij even later nog opstaat. Het zijn interessante dingen die je meeneemt als trainer. Ik heb bij PSV ook gewerkt met Santiago Arias en Héctor Moreno. Die hadden datzelfde gif. Het zit bij hen iets meer in hun natuur', aldus Jansen.

De laatste jaren scout AZ niet meer intensief in Midden- en Zuid-Amerika. 'Dat is een beleidsmatige keuze, maar daarmee zeg ik niet dat we daar nooit kijken. Als we op een interessante speler stuiten kunnen we nog altijd actie ondernemen. En het hoeft ook niet per se een speler uit dat gebied te zijn.'

Verwacht jij dat Ajax zondag met 4-0 wint van FC Emmen? Zet dan in en krijg 7,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties