Alderweireld in discussie met De Bruyne: 'We zijn geen koorknapen'

door Bart Veenstra 2

Bron De Telegraaf

Alderweireld in discussie met De Bruyne: 'We zijn geen koorknapen'

door Bart Veenstra 2

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Toby Alderweireld weegt niet al te zwaar aan zijn onderlinge 'clash' met Kevin de Bruyne. België won zijn eerste WK-wedstrijd tegen Canada weliswaar met 1-0, maar het spel van de Belgen was nog niet om over naar huis te schrijven en zodoende leverde dat onderlinge irritaties op.

Tijdens de wedstrijd waren bondscoach Roberto Martínez en De Bruyne met elkaar in gesprek, waarna ook Alderweireld zich meldde bij dat onderonsje. Op dat moment 'sprongen de vonken er vanaf'. Alderweireld wil het niet groter maken dan het is. 'We zijn geen koorknapen die hier komen voetballen. We zijn hier allebei om te laten zien dat we ermee bezig zijn. Soms kunnen de emoties dan hoog oplopen', citeert De Telegraaf de verdediger van Royal Antwerp.

Spel van België moet beter

De Belgische oud-speler van Ajax had zich tijdens het duel met Canada geërgerd aan het eindeloze rondspelen, wat vaak leidde tot balverlies. Alderweireld vindt dat België wat opportunistischer had kunnen spelen. 'Soms zijn we zo gefocust om er voetballend doorheen te komen. Af en toe moeten we ook de lange bal durven spelen. De eerste helft waren we drie keer gevaarlijk en dat was drie keer na een lange bal van mij.'

Alderweireld beseft tot slot dat het beter moet bij de Belgen. Hoe? Dat zal geanalyseerd moeten worden. 'Maar het is beter om dat te doen met drie punten in je zak. Met een goede Thibaut Courtois stonden we verdedigend goed. We hebben nog altijd kwaliteiten. Vroeger stonden we vooral bekend om ons hardwerkende voetbal. Er mag nu ook wel wat worden gezegd over onze vechtlust. We hebben de 1-0, tot krampaanvallen aan toe, verdedigd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.