Aisatti: 'Ik heb liever dat mijn familie het goed heeft dan ikzelf' | Ajax Showtime

Aisatti: 'Ik heb liever dat mijn familie het goed heeft dan ikzelf'

door MelleGoekoop 10

Bron NOS

Aisatti: 'Ik heb liever dat mijn familie het goed heeft dan ikzelf'

door MelleGoekoop 10

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ismaïl Aissati heeft het uiteindelijk nooit gemaakt in de top van de voetballerij. De aanvallende middenvelder is op dit moment clubloos en wil andere voetbaltalenten met zijn voetbalkennis helpen om wél de top te halen. De NOS zocht hem op bij de amateurploeg waar hij op dit moment zijn conditie op peil houdt.

De middenvelder met Marokkaanse roots brak op jonge leeftijd door bij PSV en speelde op zeventienjarige leeftijd een wereldpot tegen AC Milan. Na deze wedstrijd veranderde er veel voor de jongeling. 'Iedereen was toen lyrisch. Een dag later liep ik hier in de buurt in Utrecht over straat en staarde iedereen me aan. Daar kon ik niet mee omgaan. Dat wilde ik ook helemaal niet. Ik kon niet met de druk omgaan, had geen vertrouwen in mezelf en was verlegen.'

Nadat het niet lukte om de hooggespannen verwachtingen waar te maken bij PSV, vertrok hij naar concurrent Ajax, waar het ook niet wilde lukken. In 2012 vertrok hij naar het buitenland en speelde hij voor clubs als Antalyaspor, Terek Grozny en Alanyaspor. Het gezin bleef achter in Nederland en Aissati koos zijn clubs voornamelijk op basis van het geld.

'Soms waren aanbiedingen uit een ander land sportief gezien beter, maar was het geld minder. Dan koos ik voor het geld', vertelt de middenvelder in al zijn eerlijkheid. 'Daar sta ik nog steeds achter. Ik heb liever dat mijn familie het goed heeft dan ikzelf. Maar de laatste tijd begon ik de familie echt te missen.' Hij liet zijn contract bij Adana Demirspor ontbinden en keerde begin maart terug naar zijn geboortestad Utrecht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties