'Zonde dat het zo eindigt tussen Ajax en Dolberg'

door Bart Veenstra 4

'Zonde dat het zo eindigt tussen Ajax en Dolberg'

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

Journalist Kenneth Jensen van het Deense Tipsbladet vindt het ontzettend jammer dat Kasper Dolberg uiteindelijk niet heeft weten te slagen bij Ajax. De Deen kende een geweldig debuutseizoen, maar lijkt nu door de achterdeur te vertrekken naar OGC Nice. 'Was is het zonde dat het op deze manier eindigt tussen Ajax en Dolberg', zegt hij.

'De afgelopen twee seizoenen heeft hij simpelweg niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Natuurlijk had hij pech met blessures, maar de laatste maanden was het vooral een kwestie van vorm en prestaties, denk ik', zegt Jensen in gesprek met Voetbal Primeur.

De journalist denkt bovendien dat de huidige speelstijl van Ajax niet meer bij Dolberg past. 'Het lijkt soms of hij niet weet waar en hoe hij moet lopen, alsof hij geen onderdeel is van het elftal. Of dat zijn eigen schuld is of dat het te maken heeft met de coaching, weet ik niet', zegt Jensen, die ziet dat Dolberg niet meer de Dolberg is van zijn doorbraak. In die tijd kwam hij zijn tegenstanders makkelijk voorbij. 'Kijk maar eens doelpunten terug van die tijd, het valt echt op. Nu is hij veel gespierder, in dat opzicht is hij een échte spits geworden, maar de pure snelheid en souplesse is daardoor misschien verdwenen. Dat moet hij op een of andere manier terug zien te krijgen.'

Verder vindt Jensen dat Dolberg zonder bal te weinig laat zien. 'Het is natuurlijk wel zo dat Dolberg als jeugdspeler nooit als spits speelde, mensen vergeten dat soms. Zijn eerste aanname is geweldig, hij heeft zo veel techniek. Een kans is vaak een doelpunt bij hem. Maar het mag allemaal wat agressiever, wat energieker. Hij straalt zo weinig uit bij het jagen op de bal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.