Ziyech ontvangt lovende kritieken: 'Ik hou van de manier waarop hij speelt'

door Cristian de Jong 31

Bron Wrighty's House podcast

Ziyech ontvangt lovende kritieken: 'Ik hou van de manier waarop hij speelt'

door Cristian de Jong 31

Bron Wrighty's House podcast

Laatst geüpdatet

Ian Wright ziet een uitstekende Hakim Ziyech op het WK in Qatar. De oud-voetballer is erg onder de indruk van de Marokkaans international, die woensdagavond de halve finale van het wereldkampioenschap zal gaan spelen tegen Frankrijk.

Ziyech is tot dusver enorm belangrijk voor zijn ploeg. De oud-Ajacied scoorde in het duel met Canada en gaf een assist tegen België. Wright is lovend over Ziyech. 'Ik geniet van Ziyech dit wereldkampioenschap', vertelt hij in de Wrighty's House podcast. 'Ik hou van de manier waarop hij speelt.'

Ondanks zijn goede vorm op dit WK wil het voor Ziyech bij Chelsea maar niet lukken. De aanvaller krijgt dit seizoen weinig tot geen speelminuten. De keren dat hij wel speelminuten krijgt, weet Ziyech vaak niet te overtuigen, ziet Wright. 'Hij speelt met een ander soort energie als hij zijn land vertegenwoordigt', gaat de voormalig topspits van Arsenal verder.

Ziyech straalt met Marokko

Toch is het voor Ziyech niet altijd goed gegaan bij de nationale ploeg. Zo heeft de creatieveling lang geweigerd mee te spelen bij Marokko wegens moeilijkheden met toenmalig bondscoach Vahid Halilhodzic. Wright ziet dat Ziyech sinds het vertrek van Halilhodzic veranderd is. Zo stond de oud-Ajacied meteen weer open voor een uitnodiging van de nationale ploeg. 'Weet je nog de problemen die hij had met de vorige bondscoach, toen hij niet speelde? Nu is die bondscoach weg.' Marokko doet het daarom nu ook voortreffelijk, zegt Wright. 'Ze hebben Ziyech terug en kijk eens waar ze nu staan', aldus de oud-spits.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.