[Update] Positief nieuws uit ziekenboeg van Marokko: Ziyech en Mazraoui lijken fit genoeg

door Bart Veenstra 29

Bron RTL Nieuws

[Update] Positief nieuws uit ziekenboeg van Marokko: Ziyech en Mazraoui lijken fit genoeg

door Bart Veenstra 29

Bron RTL Nieuws

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech viel zaterdagavond geblesseerd uit tijdens de kwartfinale van het WK en is een twijfelgeval voor de halve finale tegen Frankrijk. De oud-Ajacied speelde met Marokko tegen Portugal en moest het veld in de slotfase verlaten.

Na 77 minuten zette Rúben Dias een sliding in en daardoor kwam Ziyech ten val. De speler van Chelsea moest buiten de lijnen verzorgd worden en werd na 81 minuten naar de kant gehaald. 'Het is onzeker of Hakim Ziyech woensdag met Marokko de halve finale van het WK tegen Frankrijk kan voetballen', schrijft RTL Nieuws.

'De speler van Chelsea, in het verleden actief voor sc Heerenveen, FC Twente en Ajax, moest zich in de slotfase van de kwartfinale tegen Portugal met fysieke klachten laten vervangen', vervolgt het medium. Marokko mist Walid Cheddira sowieso tijdens de halve finale van het WK. Hij kreeg tegen Portugal zijn tweede gele kaart en werd zo met rood van het veld gestuurd.

Marokko eerste Afrikaanse land ooit in halve finale van het WK

Oud-Ajacied Noussair Mazraoui speelde zaterdagavond niet mee tijdens de kwartfinale tegen Portugal. Hij miste het duel vanwege een blessure en was ziek. Zonder Mazraoui won Marokko met 1-0 en zo zijn zij het eerste Afrikaanse land ooit in een halve finale van een WK voetbal. Aanstaande woensdag treft Marokko Frankrijk om 20.00 uur.

Update - 12.20 uur (12 december 2022) - Positief nieuws uit ziekenboeg van Marokko: Ziyech en Mazraoui lijken fit genoeg

Marokko kent positief nieuws richting de halve finale op het WK tegen Frankrijk. Volgens Marokkaanse media - zo citeert Voetbal International - lijken Noussair Mazraoui en Nayef Aguerd beschikbaar voor het duel met de Fransen. Ook Ziyech en Achraf Hakimi lijken fit genoeg voor de wedstrijd. Alleen achter de naam van aanvoerder Romain Saïss staat vanwege dijbeenklachten nog aan vraagteken, al zou hij 'vastberaden' zijn om te spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.