Zaakwaarnemer Jansen: 'Marktwaarde kan stijgen als speler een toptoernooi speelt'

door Thijs Zwagerman 9

Bron NRC

Zaakwaarnemer Jansen: 'Marktwaarde kan stijgen als speler een toptoernooi speelt'

door Thijs Zwagerman 9

Bron NRC

Laatst geüpdatet

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen is het zo dat de marktwaardes van spelers kunnen stijgen bij goede prestaties op een eindtoernooi, maar dat spelers zich op een eindtoernooi in de kijker spelen van grote clubs is volgens Jansen niet waar. In gesprek met het NRC vertelt Jansen wat een eindtoernooi voor de marktpositie van een speler kan betekenen.

‘Dat een speler zich “in de kijker speelt” is iets van vroeger. Zeker bij WK’s zagen scouts dan wel eens spelers uit bijvoorbeeld Afrika of Azië die ze nog nooit hadden gezien. Maar tegenwoordig hebben clubs zitten slapen als een speler van het Nederlands elftal ze nu pas opvalt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een club ineens interesse had in een speler na een EK, terwijl ze daarvoor nog nooit hadden geïnformeerd’, aldus de bekende zaakwaarnemer.

Volgens Jansen, die onder meer Maarten Stekelenburg en oud-Ajacied Joël Veltman begeleidt, is het wel zo dat de transferwaarde van een speler kan toenemen wanneer deze speler goed presteert op een eindtoernooi. Dat laatste kan momenteel bijvoorbeeld het geval zijn bij Ajacied Jurriën Timber, die sterk speelde in het openingsduel met Oekraïne. ‘Als een speler een toptoernooi speelt dan kan zijn marktwaarde stijgen. Hij wordt dan wat duurder en je hebt wat meer ruimte om te onderhandelen. Een beetje’, besluit Jansen.

Verwacht jij dat het Nederlands elftal met 1-0 wint van Oostenrijk? Zet in en krijg 7,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.