Wijndal valt op: 'Gewicht van Blinds staat van dienst is van zijn schouders gegleden'

door Jesse ter Haar 38

Bron Het Parool

Wijndal valt op: 'Gewicht van Blinds staat van dienst is van zijn schouders gegleden'

door Jesse ter Haar 38

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Het seizoen van Owen Wijndal kan echt gaan beginnen, zo viel Menno Pot op tijdens SC Cambuur - Ajax (0-5). De linksback stond onder John Heitinga voor de tweede keer op rij in de basis, viel in positieve zin op in het Ajax-spel en raakte eenieder met zijn aanstekelijke blijdschap.

'De opvallendste lachebek was Owen Wijndal, die we nog niet veel zagen lachen bij Ajax', schrijft Pot in zijn column in Het Parool. Hij zag hem aan het werk in Friesland en raakte eindelijk enigszins onder de indruk. 'In Leeuwarden vond hij eindelijk de vrijheid in zijn hoofd om een uur lang te demonstreren waarom Ajax tien miljoen euro voor hem overhad. Na zijn wissel was hij ontwapenend uitgelaten. Hij ginnegapte wat met Rensch. Het was niet moeilijk zijn vreugde te voelen.'

Pot stelt dat niet alle spelers van Ajax er rouwig om waren dat Daley Blind - voorheen linksback van de club - vertrok. Zijn steeds verder verslechterende perspectief in Amsterdam kwam zijn humeur niet ten goede en dat had weer weerslag om andere Ajacieden. 'Sommige spelers hadden het daar moeilijk mee, niet in de laatste plaats de jonge, zachtmoedige nieuwkomer die het op Blinds positie moest waarmaken en diens wrevelige ogen op zich gericht wist', doelt hij op Wijndal.

Wijndal kan los

Wijndal toonde tegen SC Cambuur serieuze tekenen van herstel, maar ook buiten de lijnen was volgens Pot zijn verbeterde gemoedstoestand duidelijk zichtbaar. 'Na zijn wissel zagen we Wijndal een koket heupdansje maken voor de dug-out. Toen Brian Brobbey scoorde, stond Wijndal aan de zijlijn zijn felicitaties te roepen. Het gewicht van Blinds staat van dienst is van zijn schouders gegleden; op de nog wat beurse plek rust nu de warme, bemoedigende hand van John Heitinga. Het seizoen van Owen Wijndal is eindelijk begonnen. Dat van Ajax wellicht ook. Het is nog niet te laat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.