Vissers steunt Blind: 'Alles kwam samen bij de val van vriend Eriksen'

door Melle Goekoop 2

Bron De Volkskrant

Vissers steunt Blind: 'Alles kwam samen bij de val van vriend Eriksen'

door Melle Goekoop 2

Bron De Volkskrant

Laatst geüpdatet

Willem Vissers vindt dat we van Daley Blind moeten genieten. De columnist weidt in De Volkskrant uit waarom Blind zowel als voetballer als mens prachtig is. De verdediger van Ajax kende een aantal moeilijke dagen nadat oud-teamgenoot Christian Eriksen met hartproblemen in elkaar zakte tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland.

Zelf heeft Blind ook hartproblemen gekend, zo weet ook Vissers. 'Zijn hartproblematiek blijft altijd bij hem. In hem. Vader Danny weet nog dat Daley belde op 1 december, na de wedstrijd Liverpool - Ajax, dat hij voor het eerst niet had gedacht aan zijn hart. Voor het eerst in vier maanden was hij vrij in het hoofd en had hij geen bijgedachten over een foute pass of zo. Hij was weer helemaal voetballer en speelde een glorieus voorjaar. Juist in die fase scheurde hij een enkelband tegen Gibraltar en werkte hij hard aan het herstel, om het EK te halen.'

'Alles kwam samen bij de val van vriend Eriksen', gaat de columnist verder. 'Moest hij spelen? Hij voetbalde, ook omdat het misschien het beste is om meteen weer te voetballen, om te vergeten, om de focus te bewaren. Hij liet zich na ruim een uur vervangen en huilde. Even mocht zijn hoofd rusten op de schouder van De Boer.' Dat maakt Blind volgens Vissers een prachtig mens en daar moet van genoten worden.

Daarnaast is de Blind ook een uitstekende voetballer. 'Toen de pers hem vorige week voorhield dat 5-3-2 gunstig voor hem is, omdat hij dan De Vrij en De Ligt in de buurt weet als beschermheren, zei hij dat weinig spelers hem kloppen in één tegen één. Dat komt mede omdat hij zich goed opstelt. Zijn lachje drukte meer uit dan zijn woorden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.