Vink: 'Terugkeren naar Ajax was een foute move van Babel'

door Thijs Zwagerman 12

Bron ESPN

Vink: 'Terugkeren naar Ajax was een foute move van Babel'

door Thijs Zwagerman 12

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Volgens Marciano Vink is de Ajax-terugkeer van Ryan Babel de aanvaller fataal geworden. Babel werd in de laatste maanden van het door corona abrupt beëindigde vorige seizoen door Ajax gehuurd van Galatasaray, maar in die periode maakte de routinier weinig indruk. Volgens Vink ontbreekt Babel voornamelijk vanwege die periode in de EK-selectie van Oranje.

Vrijdag werd bekend dat bondscoach Frank de Boer geen plek voor Babel had in zijn voorselectie. Vink heeft daar dus wel een verklaring voor. ‘Babel heeft één foute move gemaakt en dat is terugkomen naar Nederland. Toen hebben we echt een goed beeld gekregen van hoe hij ervoor stond. De wedstrijden in Turkije konden we niet zien, maar het niveau dat hij bij Ajax liet zien, was gewoon niet goed genoeg. Daar hebben wij allemaal ons beeld op gevormd’, vertelt Vink bij Goedemorgen Eredivisie.

Volgens de oud-Ajacied maakt het daarnaast niet uit dat Babel naar verluidt een belangrijke rol in de kleedkamer van het Nederlands elftal had. ‘Iedere keer werd zijn oproep gerechtvaardigd omdat hij goed in de groep was en dat namen we voor lief, maar bij Ajax hebben we gezien dat het allemaal niet zo best was. Dat hij er nu niet bij zit, snap ik daarom wel’, besluit Vink.

Denk jij dat Ajax het seizoen afsluit met een 0-2 overwinning op Vitesse? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties