'Vervangers zouden al binnen moeten zijn'

door Finn Dekker 22

'Vervangers zouden al binnen moeten zijn'

door Finn Dekker 22

Laatst geüpdatet

Ajax had gehoopt dat Perr Schuurs en Lisandro Magallán verder zouden zijn dan dat ze nu zijn. Dat is wat Valentijn Driessen concludeert uit handelingen van Ajax op de transfermarkt. De Amsterdammers willen graag Edson Álvarez, een rechtsbenige centrale verdediger, inlijven. De Mexicaan moet doen waar de andere twee nog niet toe in staat zouden zijn: Matthijs de Ligt vervangen.

'De vervangers (van De Ligt, red.) zouden met Perr Schuurs en Lisandro Magallán in principe al binnen moeten zijn. Die voldoen alleen niet en daarom is Álvarez onderweg naar Amsterdam. Wanneer hij exact komt, weten wij niet. Maar er is een akkoord tussen de clubs voor vijftien miljoen euro', stelt Valentijn Driessen bij De Telegraaf. 'Maar het is wel een misrekening dat Schuurs én Magallán op dit moment niet goed genoeg zijn om zijn plaats in te nemen. Dan ga je naar het volgende alternatief en dat is deze Mexicaan.'

De verslaggever lijkt onder de indruk van zijn kwaliteiten. 'Hij heeft alles gespeeld bij de Gold Cup, dus hij moet goed genoeg zijn om De Ligt te vervangen. Hij heeft nu nog niet het niveau van De Ligt, maar misschien dat hij daar wel heen kan groeien.' De Ligt zelf rondt deze week zijn transfer naar Juventus af.

David Neres

Wat betreft uitgaande transfers verwacht Driessen dat Neres de grootste kandidaat is om te vertrekken. 'Er is veel interesse in Neres, onder meer Atlético Madrid wordt genoemd voor hem. Zijn relatie met Ten Hag is niet zo warm als die van sommige andere spelers, dus hij zou in principe wel openstaan voor een transfer.'

'Dit zijn wel broodvoetballers die, als ze bijvoorbeeld bij een Atlético drie keer zoveel kunnen verdienen, weg zijn. Atlético is ook een club die tegenwoordig heel goed betaalt wat betreft transfersommen, dus als ik tussen Ziyech en Neres zou moeten kiezen wie er het eerste weg zou gaan, zou ik mijn geld zetten op Neres', besluit verslaggever.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.