Van Peperstraten ziet in De Roon welkome versterking voor Ajax: 'Hij is vaak onzichtbaar goed'

door Jon van Dam 152

Bron Voetbalzone

Van Peperstraten ziet in De Roon welkome versterking voor Ajax: 'Hij is vaak onzichtbaar goed'

door Jon van Dam 152

Bron Voetbalzone

Toine van Peperstraten denkt dat Ajax er goed aan doet om Marten de Roon vast te leggen in de winterstop. Dat laat de verslaggever annex presentator weten in gesprek met Voetbalzone.

Van Peperstraten is van mening dat De Roon een welkome aanwinst zou zijn voor de ploeg van John van 't Schip. Wel betwijfelt hij of de Oranje-international een overstap naar Ajax ziet zitten. 'Die gaat een stabiele subtopper in Italië (Atalanta, red.) niet verruilen voor Ajax. De achterban van Ajax zal ook denken: De Roon, worden we daar nou zoveel beter van? Maar ik denk dat hij vaak onzichtbaar goed is. Het is niet voor niks dat hij al jaren tot de vaste kern van Oranje behoort. Ik denk dat Ajax wel zo’n speler kan gebruiken.'

Ook de rechtsbuiten-positie en de verdediging kunnen volgens Van Peperstraten een kwaliteitsinjectie gebruiken. 'Als je met Hato doorgaat als centrale verdediger, moet je aan de slag met de linksbackpositie. En is er genoeg vertrouwen in Rensch als rechtsback? Het ontbreekt aan heel veel dingen bij Ajax', zo is presentator kritisch.

Van Peperstraten verbaasde zich over eenzaamheid nieuwe Ajacieden

Tot slot is er nog een ding waar Van Peperstraten raar van heeft opgekeken. 'Waar ik mij het meest over verbaasd heb is het feit dat nieuwe jongens zich eenzaam hebben gevoeld. Akpom gaf aan dat hij alleen werd gelaten in zijn appartement. Hoe dat kan gebeuren? Een raadsel. Ik sprak laatst met Michael van Praag en ze zijn zich dat nu ook heel goed bewust. Dit mag niet nog een keer gebeuren. Die spelers worden voor miljoenen gekocht. Er moet ook geïnvesteerd worden in het zich thuis laten voelen van die spelers.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.