Van Hooijdonk over Schreuder: 'Dit is een trainer die de druk van een grote club voelt'

door Cristian de Jong 65

Bron Studio Voetbal

Van Hooijdonk over Schreuder: 'Dit is een trainer die de druk van een grote club voelt'

door Cristian de Jong 65

Bron Studio Voetbal

Laatst geüpdatet

Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay vertellen in Studio Voetbal kritisch te zijn op Alfred Schreuder na de uitbarsting van de oefenmeester op de persconferentie na de wedstrijd tegen Excelsior. Na afloop liet Schreuder zich niet kennen en haalde flink uit naar de critici.

'Dit is een trainer die de druk van een grote club voelt', begint Van Hooijdonk. 'Dan krijg je dit vroeg of laat op je bordje.' Van Hooijdonk is van mening dat het volkomen logisch is dat Schreuder deze kritiek over zich heen krijgt. 'Je weet als trainer van deze club dat er een hoop lulverhalen de ronde doen. Dat moet je zien te managen. Dat is het verschil tussen trainer zijn van Ajax, of trainer zijn van Dordrecht '90', aldus de voormalig international.

Afellay niet te spreken over acties Schreuder

Ook Afellay was niet te spreken over de acties van Schreuder. 'Je moet accepteren dat wanneer je niet aan het verwachtingspatroon voldoet, dat er kritiek komt', vertelt Afellay. Schreuder gaf indirect ook aan niet blij te zijn met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. 'Dit krijg je als er geen sterke persoonlijkheid is als TD. Het duo Overmars-Erik ten Hag was een gouden tandem. Wat je nu hoort, is dat er veel wordt gewezen naar elkaar. Wie heeft de leiding nu bij Ajax? Wie is de baas? Dit was bij Overmars nooit gebeurd allemaal', vervolgt Afellay.

Ajax is, mede dankzij de zege op Excelsior, weer koploper van de Eredivisie. Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. RKC staat momenteel op een keurige zevende plaats en gaat proberen het Ajax lastig te maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.