'Ünüvar zal extra mensen naar de velden trekken'

door Bart Veenstra 12

'Ünüvar zal extra mensen naar de velden trekken'

door Bart Veenstra 12

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool lof geuit aan het adres van Ajax-jeugdspeler Naci Ünüvar. De journalist was afgelopen woensdag bij het competitieduel tussen Sparta O19 en Ajax O19. Spaan vond het geen beste wedstrijd, maar Ünüvar viel voor de aanwezige toeschouwers gelukkig wel te bewonderen.

Spaan bezocht dit seizoen zo'n zes wedstrijden van Ajax O19. Het was niet altijd even goed en dat was het ook afgelopen woensdag niet. Toch viel er hoopgevend veel individueel talent te bewonderen, zo schrijft Spaan. 'Vooral Ünüvar, die donderdag een contract heeft getekend, is een jongen die voor het eerst sinds 2017 weer extra mensen naar de velden zal trekken', lijkt Spaan te doelen op onder meer Abdelhak Nouri, die in die tijd met zijn creatieve spel veel mensen naar De Toekomst wist te trekken.

'Hij (Ünüvar, red.) maakte de 0-1 door pijlsnel weg te sprinten, de bal over de uitkomende keeper te liften, te controleren met de schouder en binnen te tikken. Zijn tweede doelpunt was een vrije trap, die hij in de laatste minuut geraffineerd met binnenkant rechts laag langs het muurtje schoof. (...) In drie dagen tijd besliste Ünüvar twee sleutelwedstrijden: een EK-finale en deze tegen Sparta', is Spaan lovend over de talentvolle Ajacied.

Marten de Roon

Ünüvar moet nog zestien worden en om die reden zal het nog wel even duren voordat hij in Ajax 1 speelt. Spaan heeft op de Europese velden wel een speler gezien die mogelijk volgend seizoen al in Ajax 1 zou kunnen spelen. 'Morgen (zondag, red.) Atalanta-Sassuolo. Als Atalanta wint, worden ze derde, een prachtige prestatie. Ik zag Marten de Roon zondag tegen Juventus. Hij was een van de beste spelers op het veld. Kost tussen de 20 en 25 miljoen euro. Ideale opvolger van Lasse Schöne.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.