Timber maakt indruk: 'Zou hij een hartslag hebben?'

door Justin Fokkens 14

Bron NOS

Timber maakt indruk: 'Zou hij een hartslag hebben?'

door Justin Fokkens 14

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber kon in de uitwedstrijd tegen Polen opnieuw op een basisplaats in het Nederlands elftal rekenen en vervulde deze rol met verve. Louis van Gaal geeft de jonge Ajacied het vertrouwen en analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn onder de indruk van de centrale verdediger.

'Ik vind het ongelooflijk om te zien met welk gemak hij zijn wedstrijden speelt. Het is zijn negende interland, maar het lijkt wel of hij al tachtig wedstrijden heeft gespeeld', zo opent Van Hooijdonk na afloop van de wedstrijd bij de NOS. 'Hij doet in aanvallend opzicht mee. Hij is niet groot, maar heeft zo de focus op de duels. Vaak nog even een duwtje net voor de bal bij de aanvaller terechtkomt. Ik vind het echt geweldig hoor.'

Ook Van der Vaart is zeer te spreken over het optreden van Timber, die samen met Nathan Aké en Virgil van Dijk het centrale verdedigingstrio in het elftal van Van Gaal vormde. 'Zou hij een hartslag hebben? Hij maakt zich echt nergens druk om.' Ook van Hooijdonk erkent de onverstoorbaarheid van de Ajacied. 'Hij is zo rustig en echt geruisloos in het elftal gekomen. Ik vond hem de beste man.'

Basisplaats op WK?

Jurriën Timber lijkt af te stevenen op een basisplaats voor het Nederlands elftal op het aanstaande WK in Qatar. De verdediger krijgt het vertrouwen van de bondscoach en houdt daarmee onder andere Matthijs De Ligt en Stefan De Vrij op de bank. De 21-jarige voetballer lijkt met zijn optreden tegen Polen opnieuw een stap richting een basisplaats op het eindtoernooi te hebben gezet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.