Ten Hag krijgt lof van Carragher: 'Doet me denken aan Benítez bij Liverpool'

door BadembaBarrie 21

Bron Overlap Fan Debate

Ten Hag krijgt lof van Carragher: 'Doet me denken aan Benítez bij Liverpool'

door BadembaBarrie 21

Bron Overlap Fan Debate

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag staat er goed op in Engeland, zo onderschrijft ook Jamier Carragher nog maar eens. In zijn eerste ruime halfjaar als manager van Manchester United lijkt Ten Hag voor een hoop positieve veranderingen te hebben gezorgd. Dat roept zelfs voor oud-Liverpudlian Carragher bijzondere herinneringen op, zo legt hij uit in het YouTube-programma Overlap Fan Debate.

'Er is iets met Ten Hag', begint Carragher enigszins vaag, alvorens hij een op het eerste gezicht aparte vergelijking maakt. 'Hij doet me denken aan toen Rafael Benítez net bij Liverpool binnenkwam.' De opmerking leidt tot enkele gefronste wenkbrauwen in de zaal, maar Carragher legt uit wat hij bedoelt. 'Je krijgt niet veel uit hem tijdens persconferenties en daardoor denk je wel eens: weet hij wel echt waar hij mee bezig is?'

Dat is echter precies de kracht van Ten Hag, stelt Carragher. 'Hij weet precies waar hij mee bezig is. Hij weet wat hij op het veld doet en welke veranderingen hij doorvoert.' Vanwaar dan de vergelijking met Benítez? Gek genoeg zit dat hem in de taal, aldus Carragher. 'Het is bijna alsof ze gebruik maken van het feit dat hun Engels niet geweldig is. Daardoor geven ze niet te veel weg. Maar achter de schermen, dat hadden wij (Liverpool onder Benítez, red.) ook met onze manager, weten ze waar ze mee bezig zijn. Deze man (Ten Hag, red.) weet precies waar hij mee bezig is.'

United derde in Premier League

Na een wisselvallige start, met harde nederlagen tegen onder meer Brentford, Brighton en rivaal Manchester City, heeft Ten Hag het tij langzaam maar zeker doen keren. Ondanks dat zijn elftal nog niet heel consistent draait, krijgt de voormalig trainer van Ajax steeds meer lovende kritieken in Engeland.

De resultaten zijn er bovendien weldegelijk. Onlangs plaatste Ten Hag zich bijvoorbeeld met zijn ploeg voor de finale van de League Cup. In de Premier League staat United dit seizoen derde, met 43 punten uit 22 wedstrijden. Een gooi voor de titel lijkt echter onwaarschijnlijk, gezien koploper Arsenal zeven punten meer en bovendien nog twee wedstrijden tegoed heeft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.