Spaan zag tactische fout bij Ajax: 'Op het middenveld vooral mensen in het groen'

door Bram Bark 89

Bron Het Parool

Spaan zag tactische fout bij Ajax: 'Op het middenveld vooral mensen in het groen'

door Bram Bark 89

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vindt dat de trainers van Ajax een tactische fout hebben gemaakt tegen PEC Zwolle. De columnist zag een radeloze Benjamin Tahirović op het middenveld, die voortdurend tegenover meerdere Zwollenaren kwam te staan. 'De trainers hadden slecht gerekend', zo schrijft Spaan in Het Parool.

'Er was een moment in de eerste helft, tijdens een blessurebehandeling, dat de trainers aan de zijlijn in gesprek waren met Taylor. Men moest hem erop wijzen dat PEC voortdurend dwars door de verdediging van Ajax heen brak omdat op het middenveld vooral mensen in het groen werden aangetroffen', aldus Spaan.

De journalist zag Kenneth Taylor diepgaan en Chuba Akpom als tweede spits fungeren. Dit had als gevolg dat Tahirović als enige Ajax-middenvelder overbleef. De Bosniër werd vervolgens overlopen door het overtal van PEC Zwolle. 'Hij voelde zich een dam in een rivier vol zalmen. Links en rechts sprongen de vissen over hem heen', schrijft Spaan over de wedstrijd van Tahirović. Maandag is bekend geworden dat Ajax het in de tussenronde van de Conference League gaat opnemen tegen FK Bodø/Glimt. Spaan heeft daarover nog een boodschap aan het adres van de Amsterdammers: 'Zalm uit Noorwegen springt hoger.'

Ajax - PEC Zwolle

Ajax gaf zondag een 2-0 voorsprong nog uit handen tegen PEC Zwolle. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Michael Valkanis, die de honneurs waarnam omdat John van 't Schip afwezig was, is niet tevreden over het resultaat, maar ziet wel dat Ajax de doelen voor de winterstop heeft bereikt. 'Het belangrijkste is om positief te blijven. In de winterstop wilden we vijfde staan en dat staan we. We wilden in Europa blijven en dat zijn we ook gebleven. We moeten de positieve punten eruit pikken, ervan leren en doorgaan', zo vertelde Valkanis na afloop van de wedstrijd. Donderdag neemt Ajax het in de beker op tegen Hercules. Dat is de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.