Spaan denkt dat Ajax het meest lijdt onder vertrek Ten Hag

door Gino Haverkamp 164

Bron Het Parool

Spaan denkt dat Ajax het meest lijdt onder vertrek Ten Hag

door Gino Haverkamp 164

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan was niet onder de indruk van de tactiek die Alfred Schreuder hanteerde bij Ajax woensdag, toen er in de Champions League met 0-3 van Liverpool werd verloren. Hij durft de stelling aan in zijn columm in Het Parool: Ajax mist Erik ten Hag.

Voordat Spaan in zijn column schrijft over Schreuder, heeft hij wel positieve woorden over voor Edson Álvarez, die een acht krijgt van hem op het rapport. De Mexicaan kon afgelopen zomer voor vijftig miljoen naar Chelsea verkassen, maar Ajax liet hem niet gaan. 'Álvarez stuurde in de 27ste minuut van de eerste helft twee spelers van Liverpool het bos in met een razendsnelle actie vol zelfvertrouwen, spelvreugde en zonder zichtbare wrok om de gemiste transfer naar Chelsea die van hem in één klap een multimiljonair zou hebben gemaakt', schrijft Spaan. 'Dan volgend jaar maar, dacht hij.'

Schreuder komt er minder bekaaid van af. Volgens Spaan is 'compact staan' een veelgebruikte term onder trainers, maar bij Ajax merkte hij er woensdag weinig van. 'Toch zag ik weer zo’n typische Ajaxcorner, afgeslagen natuurlijk, met zeven man voor de bal en wanhopig achteromkijkende, terugrennende voetballers. Ajax stond niet compact.'

'Schreuder zit nog steeds vol wrok over de verkoop van Antony en Martinez'

Natuurlijk helpen de verkopen van Lisandro Martínez en Antony, twee sterkhouders van het vorige seizoen, niet mee wat betreft de prestaties op het veld, zo redeneert Spaan. Toch ziet hij in Schreuder een trainer die nog altijd baalt van die twee transfers. 'Schreuder zit nog steeds vol wrok over de verkoop van Antony en Martinez', schrijft hij. 'Natuurlijk lijdt Ajax onder het gemis van een aantal basisspelers, maar het meest lijdt Ajax onder het gemis van Erik ten Hag', klinkt het hard. In de ogen van de columnist staat het, ondanks de twee belangrijke uitgaande transfers, tactisch niet goed bij de Amsterdammers. Tegengoals uit corners zijn daar onder meet het gevolg van.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.