Sneijder pleit voor meer speelminuten Rijkhoff: 'Waarom speelt die jongen niet?'

door Roemer Smid 69

Bron Veronica Offside

Sneijder pleit voor meer speelminuten Rijkhoff: 'Waarom speelt die jongen niet?'

door Roemer Smid 69

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder vraagt zich af waarom John van 't Schip Julian Rijkhoff niet vaker binnen de lijnen brengt, zo vertelt hij aan tafel bij Veronica Offside. De oud-middenvelder vindt het raar dat de negentienjarige spits niet de voorkeur krijgt boven Chuba Akpom.

De analist is van mening dat Ajax meer aan Rijkhoff heeft dan aan de spits die afgelopen zondag op het veld stond, Chuba Akpom. 'Ik heb hem nu een aantal keren gezien bij Jong Ajax. Wat ik in die paar minuten van hem heb gezien, is meer dan dat ik van Chuba Akpom heb gezien bijvoorbeeld. Ik zou hem veel meer brengen nu.'

Als het aan Sneijder ligt is Rijkhoff dan ook de tweede spits achter Brian Brobbey. 'Als hij niet kan spelen is Rijkhoff een ideale vervanger. Deze jongen kan een bal vasthouden en heeft ook nog eens de intelligentie om nog eens een bal weg te leggen. Ik snap niet dat hij er dan niet inkomt. Hij had al warm moeten zijn bij een noodsituatie die uiteindelijk ook kwam. Met een stormram moet je er toch vol voor gaan. Dan maar verliezen.'

Rijkhoff terug bij Ajax

Rijkhoff verruilde Ajax in 2021 voor een avontuur Borussia Dortmund in Duitsland. Wegens gebrek aan perspectief op speelminuten in het eerste elftal keerde Rijkhoff in de afgelopen transferperiode terug bij zijn jeugdliefde. Bij Ajax moet Rijkhoff het tot nu toe vooral doen met minuten bij Jong Ajax. Op 18 februari 2024 maakte de jonge spits tegen NEC zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Bij Jong Ajax is Rijkhoff tot nu toe goed voor drie goals, scoren in het eerste deed hij nog niet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.