Sintenie denkt niet dat Ajax favoriet is tegen Feyenoord: 'Misschien alleen op basis van de geschiedenis'

door Timo Suur 36

Bron NH Radio Sportcafé

Sintenie denkt niet dat Ajax favoriet is tegen Feyenoord: 'Misschien alleen op basis van de geschiedenis'

door Timo Suur 36

Bron NH Radio Sportcafé

Laatst geüpdatet

Dick Sintenie denkt niet dat Ajax favoriet is voor de wedstrijd tegen Feyenoord, zo zegt hij in het NH Radio Sportcafé. De verslaggever van Het Parool is onder de indruk van de Rotterdammers dit seizoen en denkt dat ze een goede kans maken in Amsterdam. Beide teams treffen elkaar zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA.

‘Ajax is misschien alleen favoriet op basis van de geschiedenis', zo begint Sintenie. 'Ik denk niet dat ze op dit moment favoriet zijn. Feyenoord bewijst over een langere periode dat ze een behoorlijk niveau halen. Ze komen met goede zin naar Amsterdam', zo denkt de journalist. Ajax heeft wel de individuele kwaliteiten om dit soort wedstrijden te beslissen. 'Als er spelers zijn die het verschil kunnen maken zijn het de mensen op de flank: Bergwijn en Kudus.' Sintenie laat weten een groot fan te zijn van de Ghanees. 'Hij is echt een geweldige speler. Hij is zo verschrikkelijk sterk, dat heb ik eigenlijk nog nooit gezien. Hij blijft zo makkelijk op de been.'

Sintenie krijgt bijval van de andere gasten, waaronder Michael van Praag. 'Ik ben het met Dick (Sintenie, red.) eens, want Feyenoord voetbalt erg goed dit jaar. Hij stelt dat Ajax afhankelijk is van de zin van de dag. 'Ajax geeft, in mijn optiek, vaak niet honderd procent en Feyenoord altijd wel. Ik verwacht dat Feyenoord heel goed tegenstand gaat bieden.' Ze zijn het erover eens dat de Klassieker dit jaar op een heel belangrijk moment wordt gespeeld. 'Feyenoord kan het zondag beslissen ten opzichte van Ajax', zo wordt er gezegd.

'Kudus doet eigenlijk maar wat, maar dat is wel leuk'

De verslaggever van Het Parool is onder de indruk van Kudus, maar af en toe is het allemaal wel erg onvoorspelbaar. 'Hij doet eigenlijk maar wat, maar dat is wel leuk. Niemand weet wat hij gaat doen. Het is moeilijk om daar als medespeler op te anticiperen.' Sintenie beaamt wel dat mensen voor zulke spelers naar het stadion gaan. Ajax en Feyenoord spelen zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA om de koppositie in de Eredivsie. De Rotterdammers hebben op dit moment drie punten voorsprong op de Amsterdammers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.