Pot: 'Keizer kan niet van voetstuk storten'

door BvdPloeg 10

Pot: 'Keizer kan niet van voetstuk storten'

door BvdPloeg 10

Laatst geüpdatet

Menno Pot is na een paar weken onder de indruk geraakt van Marcel Keizer. De columnist schrijft in Het Parool dat de coach misschien geen groot cv heeft, maar dat dat ook in zijn voordeel kan werken.

'Zelfs zonder enige kennis over Marcel Keizers vakmanschap als trainer kon je bij zijn aanstelling op 17 juni al met de grootste stelligheid zeggen dat het een goed idee was om hem te promoveren tot trainer van Ajax 1. De man is Ajacied, voetbalde voor de club, maar werd - heel belangrijk - nooit een Ajaxheld. Het ideale vertrekpunt van Louis van Gaal dus', begint Pot in de krant.

De schrijver denkt terug een Jan Wouters, Danny Blind en Marco van Basten, die als speler zoveel uitstraling hadden, maar als coach van Ajax werden neergesabeld. 'Dat is het gevaar met Ajaxhelden die trainer worden: ze kunnen van een voetstuk storten. Marcel Keizer niet. Nou ja, alleen als hij er eerst op klimt. Na zijn woorden over Abdelhak Nouri en de kalme dienstmededeling dat elk van zijn jongens de rouwtijd mag nemen die hij nodig denkt te hebben, vordert hij daarmee al aardig.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.