Perez voorziet Gaaei van transferadvies: 'Het hangt ook af van wie er wordt gehaald'

door Bart Veenstra 36

Bron ESPN

Perez voorziet Gaaei van transferadvies: 'Het hangt ook af van wie er wordt gehaald'

door Bart Veenstra 36

Bron ESPN

Kenneth Perez denkt dat het voor Anton Gaaei het beste is om na dit seizoen een transfer te maken. De Deense rechtsback kent een moeilijk debuutseizoen bij Ajax, al speelt hij de laatste weken beter en scoorde hij tegen Go Ahead Eagles donderdagavond een schitterende treffer.

Eerder dit seizoen had Gaaei het erg lastig in Amsterdam. Zo werd hij al twee keer voor de rust gewisseld. 'Hij kwam van een kleine club in Denemarken en ging naar een grote club. Die stap is heel groot', zegt Perez bij ESPN. 'Misschien was het ook niet het plan dat hij meteen al zoveel zou spelen, maar dat hij er meer in zou groeien. Hij moest veel spelen en dat was niet tot ieders tevredenheid, ook niet van hemzelf, denk ik.'

Perez ziet in dat Gaaei dit seizoen stappen heeft gemaakt. 'Elke keer als hij wat moeilijks wilde doen, ging het fout. Nu was het wat meer rechttoe rechtaan. Maar alles gaat wel in de hoogste intensiteit en hij heeft veel snelheid. Over zijn mentaliteit en zijn fysiek hebben we niets te klagen', is Perez positief.

Transfer beste optie voor Gaaei?

Toch denkt Perez dat Gaaei er goed aan zou doen om na dit seizoen een transfer te maken. Gaaei profiteert volgens de analist nu van het feit dat Ajax met vijf verdedigers speelt. Dat voordeel kan volgend seizoen verdwenen zijn. 'Dit is niet het systeem waar Ajax volgend seizoen mee gaat beginnen. Het lijkt me wel dat Gaaei verder gaat kijken, als je ergens heel veel speeltijd kunt krijgen. Het hangt ook af van wie er wordt gehaald. De concurrentiestrijd met Tristan Gooijer wil je wel aangaan, of met Devyne Rensch, maar niet met een topper. Dan wordt het lastig.'

Na afloop van de wedstrijd gaf Gaaei aan met meer zelfvertrouwen te spelen. 'Daar draait het in voetbal om. Ik heb goede gesprekken gehad met mijn familie, vrienden, mensen binnen de club en mental coaches. Die gesprekken gingen over de dingen waarop ik me moet focussen. Het is best moeilijk je af te sluiten voor de media of uitfluitende fans, maar ik luister nu vooral naar de mensen die dicht bij me staan', aldus de rechtsback van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.