Oud-internationals zien geen plek voor Brobbey in WK-selectie: 'Die heeft nog te weinig laten zien'

door Cristian de Jong 56

Bron De Telegraaf

Oud-internationals zien geen plek voor Brobbey in WK-selectie: 'Die heeft nog te weinig laten zien'

door Cristian de Jong 56

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Youri Mulder, Pierre van Hooijdonk en Kees Kist zien Brian Brobbey niet vertrekken naar het WK in Qatar. De oud-internationals zijn van mening dat Vincent Janssen de voorkeur moet krijgen boven de Ajax spits. Roy Makaay is echter wel van mening dat de Ajax-spits deel uit moet maken van de 26-koppige WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Vrijdagmiddag maakt Van Gaal zijn volledige selectie voor het aankomende WK bekend. Hierover wordt veel gespeculeerd. Veel spelers maken nog altijd kans op een plekje in de selectie. Makaay ziet Brobbey er graag bij. 'Hij heeft bepaalde kwaliteiten, is sterk en kan ook als aanspeelpunt fungeren', vertelt Makaay tegenover De Telegraaf.

Toch denkt de oud-spits dat Van Gaal niet gaat kiezen voor de Ajacied. 'Memphis en Luuk de Jong gaan natuurlijk sowieso mee. Ik heb sterk het gevoel dat Van Gaal Janssen gaat selecteren, hij heeft hem er immers niet voor niets bijgehaald.'

Janssen boven Brobbey

Als het aan Mulder ligt, dan gaat Janssen mee naar Qatar. Desondanks vindt de analist het geen gemakkelijke keuze. 'Brobbey heeft meer diepgang en kan echt oorlog maken in de zestien, maar mijn keuze valt toch op Janssen, omdat hij meer ervaring heeft én bovendien goed in vorm is bij Royal Antwerp FC. Omdat het toernooi midden in het seizoen valt, is het belangrijk om spelers te kiezen die in vorm zijn.'

Van Hooijdonk kiest ook voor Janssen in plaats van Brobbey. 'Dat is een type dat je in sommige wedstrijden goed kunt gebruiken, omdat hij balvast is en een elftal beter laat functioneren.' Kist vindt dat Brobbey nog niet klaar is voor het WK, daarom ziet ook hij liever Janssen meegaan. 'Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey. Die heeft nog te weinig laten zien', aldus Kist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.