Nijland verrast door Tadić: 'Altijd wat moeite mee als spelers er op deze manier mee omgaan'

door Brent Tomassen 80

Bron FC Update

Nijland verrast door Tadić: 'Altijd wat moeite mee als spelers er op deze manier mee omgaan'

door Brent Tomassen 80

Bron FC Update

Laatst geüpdatet

Hans Nijland is verbaasd over de houding van Dusan Tadić, die aanstuurt op een vertrek bij Ajax. In 2010 was Nijland als algemeen directeur van FC Groningen zeer betrokken bij de komst van Tadić naar de Trots van het Noorden. De Serviër was in de ogen van Nijland dertien jaar geleden al een voorbeeld voor velen, maar de huidige situatie rondom de Ajacied heeft hem erg verrast.

'Ik vind de situatie heel bijzonder', vertelt Nijland in gesprek met FC Update. 'Ik ken Tadić hartstikke goed. Ik ken hem als een superprofessional, zou ik bijna willen zeggen. Ik heb hem leren kennen als iemand die zeer loyaal was aan FC Groningen. Ik volg het van een afstand, maar ik lees dat Dusan niet overtuigd zou zijn van de kwaliteit van de selectie van Ajax. Ik heb een heel hoge pet op van Dusan, een geweldige speler en een goed mens, maar ik heb er altijd wat moeite mee als spelers er op deze manier mee omgaan.'

'Nog altijd de directie die bepaalt hoe de selectie eruit ziet'

Volgens Nijland moet een speler het transferbeleid van een club altijd aan de clubleiding overlaten. 'Je hebt een contract, daar staan verplichtingen tegenover. Volgens mij is het nog altijd de directie die bepaalt hoe de selectie eruitziet', zo is de mening van de voormalig algemeen directeur van FC Groningen.

Tadić speelde tussen 2010 en 2012 voor FC Groningen, dat hem overnam van FK Vojvodina Novi Sad. In twee seizoenen speelde de Servische aanvaller 76 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij goed was voor veertien goals en liefst 32 assists. In 2012 vertrok Tadić naar FC Twente.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.