'Met Tadic als '9' speelde Ajax beste wedstrijden'

door Bart Veenstra 10

'Met Tadic als '9' speelde Ajax beste wedstrijden'

door Bart Veenstra 10

Laatst geüpdatet

Als het aan Ajax-watcher Daniël Dwarswaard van het Algemeen Dagblad ligt, speelt Ajax ook aankomende zondag met Dusan Tadic in de spits. De Amsterdammers lieten in de afgelopen weken met Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg in de spits veel punten liggen en bovendien was het voetbal van het hele elftal onder de maat. Tegen Real Madrid werd er weliswaar ook verloren, maar met Dusan Tadic in de spits was het spel van Ajax een stuk beter.

'Cruciale vraag: hoe blijft de adrenaline van een prachtige Champions League-avond in de ploeg? Door Dusan Tadic in de spits te houden bijvoorbeeld', schrijft Ajax-watcher Daniël Dwarswaard in het Algemeen Dagblad. 'De Serviër was een krachtige schakel in het geheel. Zag hoe hij continu de ballen vasthield en Ajax op die manier in de wedstrijd hielp. En zag hem óók zwerven over het veld en zo de tegenstander ontregelen. Met de onvermoeibare Van de Beek die continu in de geboden ruimtes opdook.'

In een periode waarin Ajax vastigheid en continuïteit zoekt, zou Ten Hag er goed aan doen om die variant ook in de Eredivisie te hanteren, zo vindt Dwarswaard. 'Met Tadic als nummer 9 speelde Ajax de beste wedstrijden. Bovendien krijgt David Neres dan wat hij verdient. Ook de Braziliaan liet zich tegen Real weer gelden. Het zou Kasper Dolberg zijn plek kosten, maar de Deen dwingt een gegarandeerde basisplaats ook niet af.'

Ook in de Nabeschouwing op Ajax Showtime werd al geopperd om Dusan Tadic te laten staan als nummer negen bij Ajax. De NB gemist of nog eens lezen? Dat kan hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.