McClaren lovend over oude rechterhand Ten Hag: 'Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik leerde kennen'

door Bas Velzel 10

Bron The Telegraph

McClaren lovend over oude rechterhand Ten Hag: 'Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik leerde kennen'

door Bas Velzel 10

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

Steve McClaren is ontzettend lovend over Erik ten Hag, zijn oude rechthand bij FC Twente. De Engelse coach die met Ten Hag samen heeft gewerkt tussen 2008 en 2010 denkt dat zonder de oefenmeester van Ajax FC Twente geen landskampioen zou zijn geworden.

Bij de eerste ontmoeting tussen het duo stond McClaren al perplex van de werkwijze van Ten Hag. 'In twee uur loodste hij me door de complete voorbereiding van zes weken heen. Aan elk detail was gedacht, alles lag klaar. Iedere drinkpauze stond vast. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt', stelt de Engelsman tegenover The Telegraph.

Ten Hag de harde werker

Ook bij het kampioenschap van FC Twente in het seizoen 2009/10 was Ten Hag volgens McClaren heel belangrijk. 'Hij was van onschatbare waarde in mijn eerste jaar bij FC Twente. Voor zowel het individu als het team was zijn werk het beste dat ik ooit heb gezien. Zonder hem had ik het niet overleefd. Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik leerde kennen.'

De Engelsman denkt dat het spel dat Ten Hag graag speelt bij elke club kan toegepast worden. 'Erik heeft een duidelijke filosofie over hoe hij wil voetballen en welk klimaat hij wil creëren. Bij Twente waren de ontwikkelplannen per speler een cruciaal aspect. Daar maakt hij bij Ajax ook gebruik van. Voor elke speler, van de jeugd tot het eerste elftal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.