Kraay: 'Bij Ajax zullen ze spijt hebben dat ze weinig voetbal in de ploeg hebben'

door Gino Haverkamp 58

Bron ESPN

Kraay: 'Bij Ajax zullen ze spijt hebben dat ze weinig voetbal in de ploeg hebben'

door Gino Haverkamp 58

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hans Kraay kan wel invullen waarom Ajax moeizaam speelt deze jaargang: de achterhoede is te veel voetbal kwijtgeraakt ten opzichte van het vorige seizoen. Dat helpt volgens de analist niet om tot goed spel te komen, zo vertelt Kraay in het ESPN-programma Voetbalpraat.

'Bij Ajax zullen ze wel spijt hebben dat ze weinig voetbal in de ploeg hebben', opent Kraay. 'Daar ruikt alles naar voetbal. Ook de keeper moet kunnen voetballen. Maar als je gewoon vier hele goede voetballers kwijt bent...' Volgens de verslaggever ging het afgelopen zomer op dat gebied niet helemaal goed met transfers.

Kraay doelt op de verdediging van Ajax, die in zijn ogen vier goede opbouwers kende met Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Daley Blind. Mazraoui en Martínez zijn vertrokken en daar is in de ogen van Kraay niet genoeg voetbal voor teruggekocht.

'Hoe kan je dan goed aan voetballen komen?'

'Twee van die vier achterin nu zijn niet zo goed in opbouwen. Sanchez is geen goede opbouwer en Rensch ook niet', legt Kraay uit. 'Dan ben je vijftig procent van je voetbal kwijt achterin. Hoe kan je dan goed aan voetballen komen?'

Denk jij dat Ajax zich weet te plaatsen voor de Europa League door te winnen van Rangers FC? Zet in en verdien 1,85 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.