Kieft over uitspraken Koeman: 'Daar help je die jongen toch niet mee?'

door Bram Bark 17

Bron Veronica

Kieft over uitspraken Koeman: 'Daar help je die jongen toch niet mee?'

door Bram Bark 17

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Wim Kieft en Kees Jansma vinden de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman over Brian Brobbey niet handig, zo vertellen zij bij Veronica. Dergelijke opmerkingen zijn volgens de analisten beter om intern te behandelen en niet in de media. Tevens geven Kieft en Jansma aan fan te zijn van Brobbey.

'Daar help je die jongen toch niet mee? Ik begrijp niet waarom Koeman dat roept', reageert Kieft. Koeman zei maandag bij Rondo dat hij onder andere de eerste aanname en de manier van afwerken van Brobbey niet goed vindt. Dat de bondscoach dit in de media vertelt, vindt ook Jansma niet kunnen. De voormalig perschef van Oranje is van mening dat dit zaken zijn om in een persoonlijk gesprek te behandelen.

Beide analisten zien dat Brobbey nog wel een aantal stappen te zetten heeft, maar geloven wel in de potentie van de spits. 'Ik ben overigens wel fan van Brobbey, omdat ik denk dat er heel veel ontwikkeling in zit. Die jongen is ijverig en wil er alles voor doen. Ja, hij heeft wat gebreken. Maar mag het even? Ik vind het een echte spits. Hij is snel, sterk en agressief', spreekt Jansma lovend over de nummer 9 van Ajax.

Ook oud-Ajax spits Kieft geeft aan de potentie te zien van Brobbey. 'Hij bevalt me wel als spits. Met name de laatste weken is hij enorm scherp en gedreven.' Brobbey krijgt de laatste tijd ook veel kritiek op het aantal kansen dat hij mist. Jansma ziet dat als iets wat de aanvaller nog kan verbeteren, Kieft kijkt daar kritischer naar. 'Dat heb je ook wel een beetje van nature of niet. Als je 21 bent, dan ben je ook niet super jong. Hij heeft door fysieke ongemakken een paar jaar gemist in zijn ontwikkeling. Hij had verder kunnen zijn, maar is op de goede weg', aldus Kieft.

'Dan heb je een topvoorhoede'

Met de conclusie dat Brobbey op de goede weg is en dat hij met name de laatste tijd een goede indruk maakt, kijken de heren naar de gehele voorhoede van Ajax. Jansma voegt aan zijn opmerkingen over de gedrevenheid en scherpte van Brobbey toe, dat dat geldt voor alle drie de aanvallers van Ajax. 'Als je Bergwijn, Brobbey en Berghuis voorin hebt lopen, dan heb je echt een goede voorhoede', besluit Jansma. Kieft sluit zich daar volledig bij aan. 'Dan heb je een topvoorhoede.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.