'Je kan na twee dagen rust niet alles geven'

door Finn Dekker 6

'Je kan na twee dagen rust niet alles geven'

door Finn Dekker 6

Laatst geüpdatet

Het is niet gek dat Ajax heeft gevraagd om uitstel van het duel met PEC Zwolle. Dit stelt Raymond Verheijen, inspanningsfysioloog van beroep. Sporters zouden namelijk niet genoeg hebben aan twee dagen rust. Ajax zou oorspronkelijk in tien dagen tijd vier wedstrijden hebben.

'In het geval van Ajax heeft dat zeker zin. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen, dat je na twee dagen rust niet honderd procent kan geven tijdens de volgende wedstrijd', citeert RTL Nieuws de man die in het Peter Bosz-tijdperk af en toe werkzaam was bij Ajax. Door het verzetten van het duel in de Eredivisie, hebben de Amsterdammers meer tijd zich te focussen op het Champions League-duel met Real Madrid van dinsdag.

Aad de Mos ziet ook een nadeel. 'Of het een goede keus is geweest, hing van de wedstrijd tegen Feyenoord af. Als je goede wedstrijden speelt, zit je in een positieve flow. Wat belangrijk is als je tegen Real Madrid gaat spelen.' Ajax won uiteindelijk van Feyenoord met 0-3.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.