Janssen maakt zich zorgen: 'Dan komt Blind snelheid te kort'

door Jesse ter Haar 11

Bron NOS

Janssen maakt zich zorgen: 'Dan komt Blind snelheid te kort'

door Jesse ter Haar 11

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Theo Janssen maakt zich zorgen over de capaciteiten van Daley Blind om grote ruimtes te verdedigen. De analist van Studio Europa is lovend over diens spel aan de bal, maar wanneer er omgeschakeld moet worden, ziet Janssen de Ajacied in de problemen komen.

'Aan de bal heeft Blind heel veel kwaliteit en daarom staat hij er ook. Hij heeft een fantastische pass in zijn benen', zo begint de oud-Ajacied zijn verhaal. 'Hij komt in zijn zwakte als hij ruimtes moet verdedigen. Dan komt hij snelheid te kort en is hij best wel zwak.'

'Je zal minder ruimte weg moeten geven, want als Daley in een grote ruimte komt te spelen, dan heeft hij heel veel moeite', vervolgt Janssen dan ook. 'Hij staat vaak goed, maar als je tegen Mbappé speelt en hij legt er een balletje achter, dan kan hij het niet belopen.'

Op zijn beurt keek Rafael van der Vaart vooral naar basisdebutant Ryan Gravenberch. 'Ik vond het vooral leuk om naar Gravenberch te kijken. In de eerste helft vond ik hem niet goed, in de tweede helft was hij een beetje beter. Je zag duidelijk dat hij last had van spanning', oordeelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.