Jansen: 'Van beide kanten totaal niet slim'

door sammekors 13

Jansen: 'Van beide kanten totaal niet slim'

door sammekors 13

Laatst geüpdatet

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, snapt dat Amin Younes zondag tegen Heerenveen niet wilde invallen, maar keurt het gedrag van de Duitser wel af. De buitenspeler weigerde zondag het bevel van trainer Erik ten Hag om in het veld te komen en werd daarom op maandag teruggezet naar het tweede elftal van de Amsterdammers.

'Het was van beide kanten totaal niet slim en onnodig', vertelt Jansen. 'Het verbaast me ook in het geval van Ten Hag. Als je zelf hebt gevoetbald, heb je ook meegemaakt hoe dat werkt. Jeugdspelers en talenten vlak voor tijd minuten gunnen is fantastisch, maar Younes zo 'belonen', een minuut voor tijd, dat is geen belonen.'

'Younes is doodongelukkig, het hele seizoen al', gaat Jansen op zoek naar de oorzaak van Younes' gedrag. 'In de zomer hoopte hij dat hij een transfer kreeg. Hij had een goed jaar in Europa, was Duits international. Hij had zoiets van: nu moet ik mijn transfer maken. Die kreeg hij niet. Vervolgens kreeg hij gehannes met dat contract. Zijn gevoel bij Overmars en Ajax werd met de dag minder. Toen hij zijn transfer naar Italië kreeg, was er een vaag rookgordijn en ging de transfer op het laatste moment niet door. Hij voelt gewoon dat hij bij Ajax het vijfde wiel aan de wagen is.'

Toch vindt Jansen de werkweigering van Younes uiterst onhandig. 'Hij wil natuurlijk naar het WK, en daarom is dit niet slim. Dit gaat de grens over. Was hij ingevallen, dan was het helemaal niet zo opgevallen dat er frictie is. Het lijkt me dat hij niet wordt opgeroepen als hij zo lang weinig minuten maakt. En er zijn louter verliezers, want voor Ten Hag is dit ook supervervelend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.