Helder ziet Bergwijn aan het werk: 'Hij moet teruggaan naar de basis en een beetje nederig worden'

door NielsOpdam 99

Bron Veronica Offside

Helder ziet Bergwijn aan het werk: 'Hij moet teruggaan naar de basis en een beetje nederig worden'

door NielsOpdam 99

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Glenn Helder denkt dat Steven Bergwijn terug moet gaan naar de basis om zijn oude niveau weer te bereiken. Dat vertelt de oud-profvoetballer in gesprek met Veronica Offside. Daarnaast bespreekt Helder de situatie bij Ajax, die hij een 'puinhoop' noemt.

Helder merkt dat er veel geklaagd wordt over Bergwijn en hij vindt de kritiek op de Ajacied ook terecht. 'Wat hij laat zien, dat is ver onder zijn maat', begint de oud-aanvaller over Bergwijn. 'Hij moet teruggaan naar de basis en een beetje nederig worden naar zichzelf. Hij moet denken: Ik vergeet even wat ik bereikt heb, het gaat nu niet goed en ik ga nu kijken hoe ik terug kan komen naar mijn eigen niveau. Maar dan moet je heel veel dingen weglaten... Hij kan volgend jaar zomaar weer de pannen van het dak spelen.'

Volgens de oud-speler van Arsenal is het momenteel een grote puinhoop bij Ajax. 'Het is een puinhoop op het veld, het is een puinhoop bij de jeugdopleiding en het is een puinhoop in de bestuurskamers', begint hij over de situatie bij de Amsterdamse club. 'Mensen die een Ajax-hart hebben - zoals Danny Blind, Michael Reiziger, Winston Bogarde en Gerald Vanenburg - zijn allemaal weg. Het is gewoon een puinhoop, op alle vlakken.'

'Van mij mogen ze Overmars terughalen'

Helder ziet dat het na het vertrek van Marc Overmars steeds slechter is gegaan bij Ajax. 'Nu klaagt iedereen over Van der Sar en ze hebben ook gelijk als ze zeggen: Hij is verantwoordelijk voor hoe het nu gaat en dan moet je je consequenties daaraan verbinden. Alleen weet ik ook dat Van der Sar samen met Overmars verantwoordelijk was voor het succes.' Zou de oud-aanvaller het een goed idee vinden als Ajax Overmars terughaalt? 'Van mij mogen ze Overmars terughalen', sluit Helder af.

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.