Grim over Ajax - RKC: 'Als RKC al vroeg op 1-0 achter komt, wordt het lastig'

door NielsOpdam 21

Bron Ajax.nl

Grim over Ajax - RKC: 'Als RKC al vroeg op 1-0 achter komt, wordt het lastig'

door NielsOpdam 21

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Fred Grim weet uit ervaring dat het voor clubs als RKC Waalwijk belangrijk is om op voorsprong te komen tegen Ajax. Dat vertelt de oud-trainer van onder meer RKC en Willem II in gesprek met Ajax.nl. Zondagmiddag ontvangen de Amsterdammers RKC Waalwijk om 16.45 uur in de eigen Johan Cruijff ArenA.

In 2020 kwam het RKC van Grim met een jonge ploeg op bezoek in Amsterdam. 'Spelers keken hun ogen uit en maakten foto's van het stadion. Ik heb zelfs nog een speler gehad die moest overgeven op het toilet van de spanning. En toen moest de wedstrijd nog beginnen', vertelt de oefenmeester, die er nu om kan lachen.

In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden bij RKC Waalwijk wel groter geworden. 'Als je ziet met wat voor selectie ze nu naar de ArenA gaan, dan is dat wel anders. Mats Seuntjens, Michiel Kramer, Pelle Clement, Ilias Bel Hassani. Dan neem je flink wat ervaring mee', vertelt Grim, die zelf openstaat voor een functie in de voetballerij.

'Als RKC al vroeg op 1-0 achter komt dan wordt het lastig'

Zondag zit Grim zelf in de ArenA om te kijken naar het duel tussen zijn twee oude clubs. 'Ik heb een seizoenkaart en heb de laatste periode, omdat ik nu even geen club heb, veel gezien', vertelt de trainer, die het leuk vindt om Ajax en RKC op de voet te volgen. 'Voor clubs als RKC is het heel belangrijk om in zulke duels op voorsprong te komen. Als je al vroeg op 1-0 achter komt dan wordt het lastig. Ajax blijft natuurlijk wel de favoriet.'

Weet Kudus ook tegen RKC het net te vinden? Zet in en ontvang 2,10 keer je inzet terug als de Ghanees wederom doel treft!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.