Gijp en Derksen niet onder indruk van Marin

door Thijs Zwagerman 25

Gijp en Derksen niet onder indruk van Marin

door Thijs Zwagerman 25

Laatst geüpdatet

René van der Gijp en Johan Derksen zijn niet te spreken over Razvan Marin. De middenvelder van Ajax maakt tot dusver een matige indruk op het tweetal, in tegenstelling tot Lisandro Martínez. Over de Argentijn is vooral Derksen lovend.

Van der Gijp belicht eerst het spel van Marin. ‘Marin is aan de bal behoorlijk nerveus. Als hij de bal aanneemt, denkt hij ho, wat nu? Wat hebben hem nou tot nu toe zien doen, waarvan je dacht dat is heel goed? Helemaal niets’, beantwoordt Van der Gijp zijn eigen vraag bij Veronica Inside.

Toch begrijpt de ex-prof ook wel dat Marin zijn stempel nog niet op het Ajax-spel weet te drukken. ‘Ik snap wel dat je niet gelijk het hele middenveld voor je rekening neemt als je van Standard Luik komt, maar dan moet Ajax hem niet opstellen.’ Derksen sluit zich daarbij aan en stelt dat Marin niet beter is dan de middenvelders die Ajax in de jeugdopleiding heeft rondlopen. ‘Middelmaat kun je zelf opleiden.’

‘Martínez doet het fantastisch’

Over Martínez, evenals Marin nieuw bij Ajax, is Derksen een stuk positiever. ‘Hij doet het fantastisch, maar ik blijf het een handicap vinden dat hij zo klein is. Hij kan alleen maar tegen mensen opspringen, in plaats van een kopduel winnen. Maar ja, in de tackles en in de duels is hij genadeloos. In het team is dat stimulerend. Als je dit ziet, ben je als speler ook geneigd om te gaan bikkelen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.