Gabri gaat Heitinga en Ajax bezoeken: 'Zou graag met hem over voetbal praten'

door Jesse ter Haar 13

Bron Ziggo Sport

Gabri gaat Heitinga en Ajax bezoeken: 'Zou graag met hem over voetbal praten'

door Jesse ter Haar 13

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Gabri is blij om John Heitinga als trainer van Ajax 1 te zien, zo laat hij blijken in de uitzending van Inside Ajax op Ziggo Sport. De oefenmeester van Ajax nodigt de Spanjaard middels een videoboodschap uit om een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA te bezoeken en dus lijkt Gabri spoedig naar Amsterdam af te reizen om een duel bij te wonen.

De oud-voetballer van FC Barcelona werd speler van Ajax toen Heitinga al een aantal jaar bij de Amsterdammers tot de selectie behoorde. Of hij toen al een trainer in de jongeling zag? 'Ik hoorde bij de oude garde en zij waren de jonkies die van De Toekomst kwamen. Maar wat leiderschap en karakter betreft, ja. Het moet ook een beetje je roeping zijn om trainer te worden', vertelt de in Andorra woonachtige Gabri.

Vervolgens krijgt hij de videoboodschap van Heitinga te zien, waarin de huidige trainer van de club met een warm gevoel over hem spreekt. Hierna is Gabri los en komt hij verder over de persoon én speler Heitinga te spreken. 'Hij was heel goed, als speler en als persoon. Ik ben heel blij dat hij nu die kans heeft gekregen. Ik zou graag met hem over voetbal praten en van gedachten wisselen.'

Over de uitnodiging hoeft Gabri dan ook maar kort na te denken; hij komt graag eens op bezoek bij de recordkampioen van Nederland. 'Natuurlijk, met alle plezier', reageert hij enthousiast. 'Allereerst om hem te zien. En om te zien hoe zijn ploeg speelt. En om mensen terug te zien die daar vast en zeker zullen zijn.'

Ajax als voorbeeld

Dat Heitinga momenteel de trainer van Ajax is, zegt volgens de Spanjaard veel over de club. 'Dat de club vertrouwt op dit soort mensen, die zoveel hebben gegeven, is een voorbeeld', aldus de inmiddels 44-jarige trainer. 'Het mooie van Ajax is dat het altijd het juiste voorbeeld geeft. Ik wil iedereen groeten en nogmaals bedanken voor het warme onthaal destijds', sluit hij af.

Verwacht jij dat Ajax opnieuw met 2-0 wint van FC Utrecht?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.