Driessen: 'Voor zoveelste maal sinds 2 november een gatenkaas bij Ajax achterin'

door Bart Veenstra 46

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Voor zoveelste maal sinds 2 november een gatenkaas bij Ajax achterin'

door Bart Veenstra 46

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen vindt dat Ajax niet mag klagen met het 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers leken in de Johan Cruijff ArenA af te stevenen op een 2-1 zege, maar vlak voor tijd kwam de club uit Overijssel toch nog terug tot 2-2. Geen onterechte gelijkmaker, zo vindt de columnist van De Telegraaf.

'De Amsterdammers mochten zich zonder trainer-coach John van ’t Schip op de bank nog gelukkig prijzen met 2-2. Over negentig minuten maakte alleen PEC Zwolle aanspraak op een overwinning', schrijft Driessen onder meer in zijn column in de ochtendkrant.

'Voor de zoveelste maal sinds 2 november met Van ’t Schip aan het roer, of zoals zondag onder diens assistent Michael Valkanis, was het een gatenkaas bij Ajax achterin', is de journalist kritisch op het Ajax van de laatste weken. 'Sinds de trainerswissel wisten Europees echter alleen Brighton & Hove Albion en Olympique Marseille van die verdedigende janboel te profiteren. In de Eredivisie waren dat Almere City FC (2-2) en PEC Zwolle dus. De zes andere Eredivisie-opponenten ontbeerden de offensieve kwaliteit om punten af te snoepen.'

Verweij ziet blunder Joey Koey en VAR Sander van der Eijk

Driessen zag ook dat Ajax pech had met de gelijkmaker van PEC Zwolle. De vraag is of het doelpunt afgekeurd had moeten worden vanwege een handsbal. 'Er zat een verdacht luchtje aan het doelpunt door de handsbal van de Griek Apostolos Vellios', aldus Driessen, die wat dat betreft wordt bijgestaan door zijn collega Mike Verweij. Zie zijn post op X hieronder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.