Derksen over ontslag Schreuder: 'Ik vind het allemaal van die overhaaste beslissingen'

door NielsOpdam 90

Bron Vandaag Inside

Derksen over ontslag Schreuder: 'Ik vind het allemaal van die overhaaste beslissingen'

door NielsOpdam 90

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen vindt het begrijpelijk dat Dusan Tadić bij Ajax in de spits speelt. Dat vertelt de analist woensdagavond in het televisieprogramma Vandaag Inside. Verder spreekt Derksen ook nog over het eerdere ontslag van Alfred Schreuder bij de Amsterdamse club.

In een interview vertelde Tadić dat hij denkt dat het goed is voor hem en voor Ajax dat de Serviër nu in de spits speelt. Naar eigen zeggen is het 'nu misschien de beste positie' voor de aanvoerder. Derksen snapt de woorden van Tadić. 'Voor de linksbuitenplaats mist hij de snelheid. Hij kan als aanspeelpunt de bal afschermen, dus ik begrijp best dat hij in de spits wil spelen op zijn oude dag.'

Onder de nieuwe trainer John Heitinga heeft Ajax nu vier wedstrijden op rij gewonnen. Toch zegt dat De Snor weinig. 'Heb jij gezien tegen wie ze gespeeld hebben?', vraagt Derksen aan Wilfred Genee. De presentator vertelt dat Ajax onder Schreuder niet won van dergelijke clubs. 'Het zat Schreuder niet mee, want hij speelde toen gelijk tegen FC Volendam. Dat was een wonder', reageert Derksen.

'Ik vind het allemaal van die overhaaste beslissingen'

De analist noemt zichzelf geen fan van Schreuder. 'Maar ik vind het allemaal van die overhaaste beslissingen. Het heeft een paar keer tegengezeten, er zijn een paar punten verloren, dan vindt iedereen het normaal in Nederland dat de trainer eruit moet.' Het zegt Derksen dan ook weinig dat de Ajax-spelers nu blij zijn met Heitinga. 'Die voetballers zijn van die helden, die gaan meteen achter de nieuwe man staan, want dat is dan hun vriend. Hij maakt de opstelling.'

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.