Derksen: 'Ik weet niet of Scherpen ooit een Ajax-keeper wordt'

door Jesse ter Haar 7

Bron Veronica Inside

Derksen: 'Ik weet niet of Scherpen ooit een Ajax-keeper wordt'

door Jesse ter Haar 7

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen heeft nog altijd niet veel vertrouwen in de toekomst van Kjell Scherpen bij Ajax. Zondag moest hij tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen plots plaatsnemen onder de lat, maar een verpletterende indruk maakte hij niet op de analist.

'Hij is wel iets vooruitgegaan. Hij pakte één goede bal toen Van Bergen doorgebroken was. Die pakte hij goed, technisch perfect', geeft hij toe bij Veronica Inside, waarna de toon negatiever wordt. 'Hij kan niet meevoetballen, dat is bij Ajax al heel vervelend. En die goal bij de eerste paal vond ik een blunder. Ik vind gewoon dat hij het niveau voor Ajax niet heeft en ik weet niet of hij ooit een Ajax-keeper wordt.'

Collega Johan Boskamp zag Ajax zondag ook aan het werk. De Amsterdammers moesten het doen zonder de geblesseerde Daley Blind en dat was volgens hem te merken. 'Vooral in de opbouw was het minder. Als je donderdag (tegen AS Roma, red.) met Álvarez en Martínez gaat spelen, dan krijg je het wel moeilijk. Dat scheelt nogal. Daley heeft een hele goede inspeelpass en die zag je nu helemaal niet.'

Tot slot geeft Boskamp zijn korte oordeel over de Italiaanse opponent die Ajax treft in de kwartfinales van de Europa League. 'AS Roma heeft een soort mix van oudere en jongere spelers. Dzeko zit op de bank en op het moment gaat het leuk. Maar ze krijgen wel makkelijk goals tegen', luidt zijn oordeel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.