Derksen enthousiast over Beuker: 'Die man heeft het bij AZ echt laten zien'

door Wessel Kroon 47

Bron Vandaag Inside

Derksen enthousiast over Beuker: 'Die man heeft het bij AZ echt laten zien'

door Wessel Kroon 47

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is zeer te spreken over de eventuele komst van Marijn Beuker bij Ajax, zo vertelt hij woensdagavond aan tafel bij Vandaag Inside. Dinsdagavond werd bekend dat Louis van Gaal Beuker naar voren heeft geschoven bij Ajax. De adviseur van de Raad van Commissarissen ziet in Beuker 'een belangrijke pion' en zou hem graag naar Ajax willen halen.

'Die man heeft het bij AZ echt laten zien', opent Derksen bij Vandaag Inside. De Snor volgt Beuker al langere tijd. 'Ik heb hem toen vrij kritisch in de gaten gehouden, want ik had nog nooit van hem gehoord. Hij heeft het hartstikke goed opgezet en alles een beetje wetenschappelijk neergezet. Toen hij wegging, stond daar (AZ, red.) de beste jeugdopleiding van Nederland, terwijl Ajax altijd die eer opstreek.'

René van der Gijp is het eens met zijn collega en is ook positief na het zien van een video waarin Beuker aan het woord komt. 'De man heeft goede tips.' Derksen vindt ook dat Beuker goede dingen zegt als hij aan het woord komt. 'Hij is niet het meest tv-genieke figuur, maar hij zegt verstandige dingen.'

Bekende van Van Gaal en Kroes

Beuker en Van Gaal kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij AZ. Eerstgenoemde wordt in Alkmaar gezien als 'een van de grondleggers van de succesvolle jeugdopleiding'. Beuker vervulde bij AZ diverse functies met betrekking tot de jeugdopleiding. Na zijn tijd in Alkmaar ging hij als technisch directeur aan de slag bij het Schotse Queen's Park. Beuker is ook een bekende van toekomstig algemeen directeur Alex Kroes.

Bij Ajax zou er voor Beuker een speciale (directeurs)functie moeten worden gecreëerd. Zodra er een nieuwe directeur voetbalzaken en hoofd jeugdopleidingen zijn aangesteld, moet de nieuw te vormen driehoek opnieuw structuur aanbrengen binnen Ajax' jeugdopleiding en het Ajax-DNA bewaken. Naar verluidt staat Beuker open voor een dienstverband bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.