'De Ligt de enige die echt aan collectief dacht'

door Finn Dekker 9

'De Ligt de enige die echt aan collectief dacht'

door Finn Dekker 9

Laatst geüpdatet

Daniël Dwarswaard is van mening dat Ajax niet als één team functioneert als het slecht gaat. De Amsterdammers hebben geen enkel probleem om in goede tijden samen te werken, maar als er minder wordt gepresteerd, dan lijkt het geheel op los zand.

'Eigenlijk was Matthijs de Ligt de enige die écht aan het collectief dacht. De anderen speelden voor eigen glorie en staken meer energie in het zeuren op elkaar en tegen de scheidsrechter dan in het afstoppen van Feyenoord. De spelers van Ajax gingen vrolijk gezamenlijk op de foto na de plaatsing in Athene voor de achtste finale van de Champions League. Maar van dat gevoel is na de desastreuze herstart niets meer over', schrijft de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad.

Dwarswaard staat vooral te kijken van de optredens van de grote aankopen, die juist voor dit soort momenten zijn aangetrokken afgelopen zomer. 'Kijk naar de routiniers en grootverdieners Daley Blind en Tadic. Die werden gehaald om eindelijk eens die ondergrens te bewaken en om de verstoorde hiërarchie in de selectie te herstellen. Daar bleek in De Kuip weinig van.'

'Na de Klassieker gingen de verwijten over en weer. Voordat het elftal in de zomer definitief uit elkaar valt, hebben de spelers afgesproken om vooral afscheid te nemen met een prijs. Dan moeten ze elkaar niet meer zo in de steek laten als zondag in de Kuip', besluit de verslaggever.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.