De Boer kreeg veel kritiek: 'Hij werd zo slecht weggezet'

door Bart Veenstra 50

Bron Vrienden van de Media Podcast

De Boer kreeg veel kritiek: 'Hij werd zo slecht weggezet'

door Bart Veenstra 50

Bron Vrienden van de Media Podcast

Laatst geüpdatet

Frank de Boer is tijdens het afgelopen EK niet eerlijk behandeld. Dat vindt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. In gesprek met de Vrienden van de Media podcast valt bovendien het woord 'hetze'.

'Het ging mij gewoon te ver', zegt Albers. 'Frank heeft in zijn Ajax-periode best iets goed neergezet en van zijn periode in het buitenland (bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United, red.) kan iedereen iets vinden, maar niemand is daar zelf bij geweest. Ik wel. Uiteindelijk is het niet succesvol verlopen.'

Albers geeft aan dat De Boer 'gewoon echt een goed mens' is. 'Hij vertrouwt iedereen, is eerlijk, liegt niet en probeert op een bepaalde manier iets op te starten. Zo was hij als speler, trainer en bondscoach. Alleen, nu was er aan de voorkant een bepaalde negativiteit. Hij werd zo slecht weggezet, dat hij wel succes nodig had. De drie gewonnen groepswedstrijden waren dan ook fijn.'

Oranje wist op het EK na drie groepszeges de achtste finales te bereiken. In die ronde ging het Nederlands elftal echter met 2-0 onderuit tegen Tsjechië. De Boer besloot na de vroege uitschakeling op EURO 2020 zelf op te stappen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.