Bouy: 'De honger bij Juventus is heel groot'

door Gino Haverkamp 16

Bouy: 'De honger bij Juventus is heel groot'

door Gino Haverkamp 16

Laatst geüpdatet

Ouasim Bouy wil niet zeggen wie het Champions League-tweeluik tussen Juventus en Ajax gaat winnen. 'Deze laat ik liggen om heel eerlijk te zijn', zegt de ex-speler van beide clubs tegen Voetbal International.

'Ik draag ze allebei een heel warm hart toe', benadrukt de middenvelder die nu bij PEC Zwolle speelt. 'Juventus was vanaf het moment dat ik daar was goed voor mij geweest. Ook toen ik een blessure had. Ze waren altijd correct tegen me.'

Bouy verwacht wel dat Ajax een moeilijke tegenstander heeft aan de Italiaanse topclub. 'Je moet heel eerlijk zijn. Het zijn jongens met super veel ervaring, die er alles om doen om te winnen. Ik denk dat ze dit jaar gebouwd hebben aan een team dat echt Europees succes kan hebben. De afgelopen jaren hebben ze het ook goed gedaan met finales en halve finales. De honger is heel groot', zegt hij. 'Maar je weet het nooit, want Ajax deed het heel goed tegen Madrid. En ook voor die jongens is het een motivatie om het goed te doen tegen zo'n groot team.'

Ouasim Bouy speelde in de jeugd van Ajax, maar stapte in 2012 over naar Juventus. Voor die club kwam hij slechts één keer in actie en moest hij het ook vooral doe met uitleenbeurten bij andere clubs. Zo heeft hij bijvoorbeeld tijdelijk bij Hamburger SV gezeten, maar ook twee keer bij PEC Zwolle. Bij die club zit hij nu weer, ook op huurbasis, maar ditmaal als huurling van Leeds United.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.