'Botman voor Pierie een geweldige deal'

door Finn Dekker 11

'Botman voor Pierie een geweldige deal'

door Finn Dekker 11

Laatst geüpdatet

Sven Botman valt in de smaak in Heerenveen. De linksbenige verdediger is uitgeleend aan sc Heerenveen en staat daar sinds de start van het seizoen zijn mannetje. Iemand die dit op is gevallen is Sander de Vries, die de Friezen volgt voor het Algemeen Dagblad.

'Botman is echt een aanwinst. Dat is echt ongelofelijk. Dan heb je Kik Pierie gewoon verkocht voor vijf miljoen euro aan Ajax en haal je Botman ervoor terug... Ik weet dat hij een huurling is, dat ligt bij sommige supporters van Heerenveen best wel gevoelig, maar het is echt een geweldige deal', aldus de verslaggever bij Radio Camataru.

'Eigenlijk is Sven Botman alles wat Heerenveen vorig seizoen miste in de verdediging', vervolgt De Vries. 'Gewoon iemand die ballen opruimt, het goed neerzet, die fysiek sterk is en ik vind dat hij een geweldige uitstraling heeft. Het is een enorm goede verdediger, écht goed.' sc Heerenveen zal hopen op een langer verblijf dan een jaar, maar die kans is nihil. 'Ajax zal dat niet willen.' Botman koos afgelopen zomer zelf voor deze stap. Ajax wilde de verdediger eigenlijk in Amsterdam houden.

'Hij is zichzelf aardig in de kijker aan het spelen. Wie weet zegt Ajax wel: we breken je contract open met nog een keer twee jaar. Of ze zien het niet in hem zitten en dan kunnen ze nog wel een aardige transfersom voor hem krijgen. Dan heb je het over bedragen die een club als sc Heerenveen niet kan betalen', besluit De Vries.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.