BoJA: Het wordt smullen op vrijdagavond

door SJvanveen 8

BoJA: Het wordt smullen op vrijdagavond

door SJvanveen 8

Laatst geüpdatet

In de rubriek 'Blik op Jong Ajax' (BoJA) zoomt Ajax Showtime regelmatig in op Jong Ajax, het beloftenelftal van de Amsterdamse club dat uitkomt in de Jupiler League.

Geen middagzonnetje, een beetje miezerige regen zelfs, maar het maakte allemaal niets uit. Deyovaisio Zeefuik, Terry Lartey Sanniez, Mauro Savastano, Carel Eiting, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri, Robert Muric, Adham El Idrissi en Vaclav Cerny, ze deden allemaal mee met Jong Ajax tegen Telstar. En dat was te zien ook.

Waar Jong Ajax onder Jaap Stam en Andries Ulderink niet vaak het spel op de mat legde dat je graag bij Ajax wilt zien, was dat tegen Telstar vanaf minuut een wel het geval. Onder Marcel Keizer is er aardig wat veranderd en dat was te zien ook. Druk zetten tot in de zestien van de tegenstander, rustig opbouwen door het midden en fijne aanvallen via één keer raken.

Dinsdagmiddag 14.00 uur deed terugdenken aan de wedstrijden van de A1 in de Youth League onder Wim Jonk en consorten. Toen FC Barcelona, Paris Saint Germain en in een later stadium ook Spartak Moskou van het kastje naar de muur werden gespeeld. Zo gek is het niet, de lichting die schitterde op het hoofdveld van De Toekomst eens in de twee weken, is nu bijna volledig onderdeel van Jong Ajax. Een goede lichting moet het altijd nog laten zien tijdens een vervolgstap, maar de oefenwedstrijd tegen Telstar was meer dan rooskleurig.

Met Eiting naast het beest Lartey centraal in de verdediging, raakte Telstar alleen in de tweede helft van afstand de lat. De traditieclub raakte na een tijdje gefrustreerd dat niets lukte aan hun kant. En dat was de verdienste van de jonge Ajacieden. Eerste elftalspelers zoals Nouri, De Jong, Cerny en Muric deden vrolijk mee en lieten zich bij vlagen van hun beste kant zien.

Muric scoorde de 1-0 uit een rebound, Cerny verzorgde de rest van de productie. Het was een genot om te kijken, de straatvoetballers op hun favoriete pleintje. Met daarbij het allerbelangrijkste: sierlijkheid gekoppeld aan rendement. Na mooie acties werden El Idrissi en Savastano, terug na een seizoen met veel blessureleed, in stelling gebracht waardoor zij ook langzamerhand weer hun oude niveau haalden.

Kijkend naar de wedstrijd tegen Telstar, een competitiegenoot in de Jupiler League, kan het een heel leuk seizoen worden voor Jong Ajax. Het is vaker gezegd en het kwam er vervolgens niet van, maar onder Marcel Keizer en met een geweldig gretige, talentvolle en voetballende lichting, wordt de vrijdagavond op het jeugdcomplex misschien toch drukbezocht.

Maandag begint het seizoen, thuis tegen FC Emmen. Met Keizer, een innovatieve trainer die niet schroomt om alle creatievelingen in een keer op te stellen, hebben de jonge spelers een goede manager die hen naar een top vijf plek op het tweede niveau in Nederland kan loodsen. Het wordt smullen.

Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvanVeen) | email: sjorsvanveen@live.nl

Lees meer Blik op Jong Ajax:

Seizoen 3:
#1 - Veel is anders met Marcel Keizer
#2 - Jaren van de waarheid voor Bay

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.