Boeve: 'De Jong speelt vrij ondanks aandacht'

door NielsOpdam 0

Boeve: 'De Jong speelt vrij ondanks aandacht'

door NielsOpdam 0

Laatst geüpdatet

Peter Boeve, rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement, vond Frenkie de Jong vrij spelen tegen PEC Zwolle. Dat schrijft Boeve in De Telegraaf.

'Ondanks alle media-aandacht voorafgaand aan de wedstrijd', begint Boeve over De Jong. 'Voetbalde hij frank en vrij. Ik vind dat bijzonder knap.' De oud-Ajacied vindt De Jong sowieso een nuchtere jongen. 'Dat blijkt ook altijd uit zijn optredens in de media. Het liefst laat hij echter gewoon zijn voeten spreken en daar is hij tegen PEC Zwolle uitstekend in geslaagd.'

Boeve gaat ook in op het spel van Dusan Tadic. 'Hij speelde niet eens heel goed, maar was wel beslissend. Tadic verzorgde immers de assist bij de openingsgoal van Klaas-Jan Huntelaar.' Ook was hij belangrijk bij de derde goal. 'Hij stelde Lasse Schöne met een prima hoekschop in staat om de 1-3 binnen te schieten en nam zelf de vierde treffer van Ajax voor zijn rekening. Uiteindelijk draait het om rendement. Ik heb hem daarom een 7 gegeven.'

Aanstaande woensdag spelen de Amsterdammers tegen Bayern München om de koppositie in de Champions League-poule. 'Een lastige opgave, maar er liggen kansen. Mochten André Onana en Donny van de Beek niet mee doen, dan is dat een aderlating. Maar Bayern kent vooralsnog ook niet zijn beste seizoen. Ik vind het knap hoe Ajax Europees presteert.”

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.